Kini, budaya membeli nama domain telah menjadi kebiasaan. Malah setiap hari terdapat ratusan nama domain baru yang didaftarkan. Sebagai seorang blogger, ramai yang memiliki nama domain mereka tersendiri. Tetapi, masalah akan timbul apabila anda mendaftar nama domain dan anda tidak dapat mula membuat apa-apa, samaada memasang WordPress mahupun menulis sebarang artikel. Ini akan mengakibatkan nama domain anda menjadi tempat iklan ditunjukkan oleh pendaftar domain anda. Nama lain yang digunakan untuk perkara ini ialah Domain Parking.

Contoh Laman Domain Parking
Contoh Laman Domain Parking

Oleh itu, kini anda boleh mengubah domain anda daripada menjadi Domain Parking kepada suatu laman yang berguna dengan menggunakan tema LaunchPad yang perlu digunakan bersama WordPress. Untuk memasang WordPress, anda boleh login ke cPanel dan memasangnya menggunakan Fantastico dengan hanya tiga klik sahaja. Seterusnya anda hanya perlu memasang tema LaunchPad pada blog baru anda itu.

Contoh Laman Yang Menggunakan LaunchPad
Contoh Laman Yang Menggunakan Tema LaunchPad

Mungkin ramai yang tertanya-tanya keistimewaan tema ini. Apabila anda memasang tema LaunchPad sementara menunggu masa anda mula menulis, sebuah muka hadapan eksklusif akan ditunjukkan. Setiap pengunjung yang mengunjungi laman anda itu boleh meninggalkan alamat emel di mana mereka akan mendapat emel setiap kali anda menulis artikel di blog anda kelak. Selain menjadikan nama domain anda tampak professional, anda juga boleh mendapat pengunjung berulang hasil penggunaan FeedBurner yang diintegerasikan dalam tema ini.

Anda boleh memuat turun tema LaunchPad untuk WordPress secara percuma dari laman ThemeShapper.

Be Sociable, Share!

Post ini telah ditulis oleh : Aman Firdaus a.k.a amanz

Lain-lain Artikel Yang Berkaitan:-


    Fatal error: Call to undefined function related_posts() in /home/rahsia/public_html/wp-content/themes/glossyblue-1-2/single.php on line 22